UD haalt Theevisite (Tea Party) van de Britse schrijver Harold Pinter als toneelstuk naar Nederland. Het wordt opgevoerd  op zaterdag 26 mei 2018 om 20.30 uur in het Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 in Maassluis.

Theevisite draait om de sanitairfabrikant Rob Zijlstra, een succesvolle self made man  om wie een paar raadselachtige zaken spelen. De dag voordat hij hertrouwt stelt hij ene Wendy aan als zijn privésecretaresse. Op de dag van de bruiloft neemt hij zijn kersverse zwager Wim die hij nog maar amper kent, aan als zijn belangrijkste zakenpartner. Vervolgens vindt deze Wim dat zijn zus (dus Robs vrouw) óók in het bedrijf moet komen werken. Intussen leveren Robs ouders zo hun eigen commentaar op wat zij hier zien en op hoe Rob omgaat met zijn kinderen, hún kleinkinderen. Wat bezielt deze mensen? Is sprake van een complot tegen Rob? Of speelt Rob hier juist zelf een bedenkelijk spel? En waarom zou er iets mis zijn met zijn ogen, terwijl zijn beste vriend die oogarts is keer op keer niks kan vinden? Hij vraagt Wendy haar sjaal om zijn hoofd te doen waarna hij zich vrij voelt om haar blindelings te betasten. Zoals gebruikelijk laat Pinter zijn publiek gissen. Waar ligt het fatsoen? Wat is hier de waarheid?

Tea Party was aanvankelijk een televisiespel dat op 25 maart 1965 door de BBC werd uitgezonden en in oktober 1968 op de planken kwam in het Eastside Playhouse theater in New York. Als toneelstuk bereikte Theevisite nooit de Nederlandse schouwburgen. Guido Jonckers bewerkte de Nederlandse vertaling van het televisiespel tot het toneelstuk Theevisite dat Utile Dulci op 26 mei 2018 als primeur naar Nederland brengt. Volgens Jonckers is Tea Party in een tijd waarin we praten over fake news en over #meetoo weer hoogst actueel.

Kaarten voor theevisite kosten € 10 en zijn inclusief premièredrankje. Ze zijn verkrijgbaar aan de zaal en te bestellen per mail via utile-dulci@outlook.com.