Op 15 december 2020 is ons lid Ankie Kolstee overleden. Ankie was 85 jaar en verbleef de laatste jaren in een verpleeghuis. ‘De laatste jaren heeft ze zich volledig teruggetrokken, omdat ze zich bewust was van haar aanstaand mistig bestaan,’ zegt Ingeborg Slikker van de Haagse bridgeclub E.H.B.V. waar Ankie vele jaren actief is geweest. ‘Een bloemetje, kaartje of bezoekje. Ze loste altijd op zeer diplomatieke wijze problemen op. Ze was altijd betrokken bij het wel en wee van de leden. Hierdoor werd ze in de wandelgangen ook wel moeder Theresa genoemd’, aldus Slikker.

Ankie is ooit bij UD gekomen via wijlen haar echtgenoot Wim Kolstee. Wim speelde in de jaren na de Tweede Wereldoorlog trombone in de Dutch Swing College Band. Ankie was al in haar jonge jaren fervent jazzliefhebber en volgde alle optredens van de band in de Haagse Jazzclub en elders in het land. Daar viel zij al snel in het oog van Wim en zo sprong de vonk over. Met een gezin in het vooruitzicht verruilde Wim vervolgens zijn muzikale loopbaan voor een vaste baan bij TNO waar collega Ruud Huldy hem overhaalde om bij UD te komen spelen en Ankie volgde. Ankie heeft zelf helaas nooit meegespeeld, maar was er wel altijd bij en was onder meer lid van de lustrumcommissie 1981. Wij wensen haar familie veel sterkte met dit verlies.

 

De Lustrumcommissie 1981 bestond geheel uit vrouwen. Van links naar rechts: Henny Aeckerlin, Ronel den Dubbelden, Ankie Kolstee en Door Hoek. Het feest vond plaats in Hotel Bosrand in Oisterwijk waar tijdens de borrel plotseling een vreemde opduikt die de UD-leden verbaasd laat staan met zijn goocheltrucs. Dat was Hans Kazan, die later nog tot hoge roem zou stijgen.